tirsdag den 1. december 2015

'Sent' af Anne Marie Ejrnæs

I sin bog SENT giver Anne Marie Ejrnæs 4 forskellige kvinder stemme, og vi får som læser 4 spændende historier om 4 kvinder fra hver deres tidsalder.
Først mødes vi med Engelke Hattemager, der i 1769 tjente hos mystikeren Swedenborg. Hun er egentlig sat til at udspionere ham, og han ved det godt, men imellem dem opstår et sælsomt følsomt forhold, som i novellen igennem får stor betydning.

En kvinde og hendes historie fra slutningen af 1700 tallet kommer til os med den smertelige fortælling om sønnen Johann, som vender hjem - syg og nedbrudt i sindet og ude af stand til at klare sig selv. Morens håb, medfølelse og sorg lyser ud fra alle novellens sider. Hvordan historien om Johann og hans mor slutter, ja den får I, når I læser bogen.

Så skruer Anne Marie Ejrnæs tiden frem og vi får alle tiders lille historie om forfatteren og kvindesagsforkæmperen: Thit Jensen.
Thit Jensen vandrer lidt småsur rundt i Københavns gader, hun har fået dårlige anmeldelser, hun tænker over sit liv, og er ikke tilfreds med, at hendes sidste bog henvises til psykiatrien. Et frirum har hun ude hos Karen Aabye på Kisum Bakke i Bagsværd, når nu tilværelsen går hende imod,og det gør den tit.

SENT slutter af med et kvindeportræt fra nutiden.Her møder vi en kvinde, der sidder og surfer på den sociale tjeneste: LinkedIN. Pludselig sker det, en stemme fra fortiden opsøger hende, og vi følges med hende til Afrika, forelskelse, Souleymane og Marie

Fire historier om kvinder sent i deres liv. Kvinder, der alle på hver deres måde træder ud af deres historie og bliver levende og nærværende for os.
Tag en pause i juleforberedelserne og læs om seje kvinder


Ingen kommentarer: