mandag den 7. december 2015

'Dansende røde bjørne' af Dennis Jürgensen

I anden del af krimiserien med Roland Triel fortsætter Dennis Jürgensen hvor han slap i 'Løbende tjener'.  En 13-årig pige bliver fundet myrdet, skamferet og hængt op i et klatrestativ i Valbyparken. De tekniske beviser trækker tråde tilbage til en seriemorder, der huserede i København under anden verdenskrig. Samtidig er en sindsyg kriminel stukket af fra en lukket anstalt i Roskilde, og mordet minder om hans tidligere forbrydelser. Det hele bliver endnu mere nervepirrende, da endnu en pige forsvinder efter hun har forsøgt at lokke morderen i en fælde.
Triel opsøges desuden igen af den person, der slog hans kone ihjel og efterlod hans datter traumatiseret, og også journalisten Thor Brandt kommer i uhyggelig nærkontakt med morderen. Heldigvis er der også tid til at Triel kan komme lidt tættere på hans smukke nabo, Astrid.
'Dansende røde bjørne' er en helstøbt krimi, hvor menneskeindsigt, humor og spænding går op i en højere enhed. Jürgensens levende og unikke sprog beriger historien og man må smågrine af hans billedsprog.

Find den her på Guldborgsund-bibliotekerne

Ingen kommentarer: