mandag den 2. juli 2018

'Kastanjemanden' af Søren Sveistrup

I denne hæsblæsende murstenskrimi  møder vi efterforskerne Naia Thulin og mark Hess. Sammen skal de forsøge at opklare et drab på en yngre kvinde, der er blevet efterladt på en legeplads med den ene hånd skåret af - over hende hænger en lille kastanjemand.

På kastanjemanden finder man spor fra en pige, man formodede var dræbt; nemlig socialminister Rosa Hartungs datter Kristine. Hvordan kan det hænge sammen? Det viser sig, at de er i et kapløb med tiden, for kort efter findes endnu en kvinde myrdet med afskårne lemmer - og her finder man endnu en kastanjemand med spor fra Kristine.

Kastanjemanden spreder frygt og rædsel, og Thulin og Hess får nok at gøre med at spore ham. For hvem er han, hvordan arbejder han, og hvorfor skærer han lemmer af sine ofre? Og hvad er socialministerens rolle i disse uhyggelige drab?

Det er en rigtig pageturner, når først man er kommet lidt ind i bogen. Man skal ikke lade sig afskrække af omfanget, der er stof nok til de mange sider. Den er noget makaber ind imellem, men som krimi er den superfængende og plottet er ret forudsigeligt, selv om der løftes nogle slør undervejs.

Forfatteren er bl.a. kendt for diverse krimiserier på tv; bl.a. "Forbrydelsen", og han er ligeså god i bogform, som han er til at skrive tv-serier.

Jeg håber, der kommer flere krimi-bøger fra hans hånd.

Find den her på Guldborgsund-bibliotekerne.

Ingen kommentarer: