tirsdag den 10. juli 2018

'En moderne familie' af Helga Flatland

Torill og Sverre har været gift i 40 år. De har tre voksne børn; Liv, Ellen og efternøleren Håkon. Til Sverres 70 års fødselsdag lader de bomben springe - de skal skilles. For de voksne børn er familien omdrejningspunktet, og nu hvor der bliver rokket ved den konstellation, sker der noget med dynamikken og balancen i både familien og de tre søskende imellem.

Bogen fortælles skiftevis gennem Liv, Ellen og til sidst Håkon. Vi får indblik i en moderne families liv og splittelse. Alle de vante rammer og traditioner må opfindes på ny, og hvem er nu voksne, ældst og yngst?

I bogen kommer vi helt ind bagved der, hvor det gør ondt, og vi kommer også med ud igen. Der stilles skarpt på familiens inderste væsen - og hvad skaber egentlig en familie?

Romanen har fået den norske boghandlerpris i 2017, og det er fuldt fortjent. Man drages ind i historien og de mange dilemmaer. Den sætter fokus på ægteskab, skilsmisse, søskendeforhold, forældre-barn-relationen og de individuelle problemer, som hver af de tre søskende går og tumler med. Den viser os i sandhed en moderne familie.

Find den her på Guldborgsund-bibliotekerne.

Ingen kommentarer: