tirsdag den 10. juli 2018

'Inden vi blev jeres' af Lisa Wingate

I 1939 hutler 12-årige Rill og hendes familie sig igennem livet på samfundets bund som "flodrotter" i en husbåd på Mississippi-floden. For børnene er det en magisk og fri verden, men da moderen må på hospital på grund af en vanskelig fødsel, bliver Rill og hendes fire søskende fjernet og placeret på et børnehjem, hvor der ikke er meget hjerterum. Rill prøver at holde samling på søskendeflokken, mens hun stædigt venter på at blive hentet, men må magtesløs se til, mens hendes brødre og søstre forsvinder ud til nye familier.
Langt senere støder Aiken Stafford, født ind i en rig og indflydelsesrig familie fra syden, på en flig af historien og kaster sig ud i at opklare, hvad der skete, og hvorfor det blev holdt hemmeligt.
Romanen er en klassisk fortælling om en familiehemmelighed, der får sin egen dybde, fordi den er baseret på en virkelig historie om en korrupt direktør for the Tennessee Children's Home Society, der ikke holdt sig for god til at stjæle børn fra fattige forældre og sælge dem til rige familier.
Find den her på Guldborgsund-bibliotekerne.

Ingen kommentarer: