onsdag den 10. februar 2016

'Dræsinen' af Carl-Henning Wijkmark

Nu vil jeg fortælle om en eventyrlig roman. En roman om en dræsine, 3 aber og en jesuitterpræst, som hedder Moulin.
Året er 1914 og stedet er Congofloden.Her sidder Moulin og falder i staver og er led og ked af sit job som, præst for alle jernbanearbejderne og har mest lyst til at flygte, men så sker der noget! Mærkelige øjne stirrer gentagne gange ned fra træerne.Det viser sig at være aber, som nærmest er menneskelignende. Moulin vågner op og får den ide at flygte med aberne tvær over Atlanten til Amerika for at løse gåden om menneskets tilblivelse.
Han vil leve sammen med dem og observere dem.
For stammer mennesket fra aberne eller fra et eller andet mellemstadie eller er det bare fra Adam og Eva.? Han stjæler nu Dræsinen, et meget specielt fartøj konstrueret af en lokal ingeniør. Dræsinen kan både bruges til vands og til lands. I dræsinen sidder aberne ( Paul,Jakob og Mathilde ) og så går det der ud af.
Første stop er Sct. Helena, øen hvor Napoleon endte sine dage. Her opholder de sig et stykke tid, hvorefter de tager videre. møder bl.a. en tysk ubåd og finder ud af, at en verdenskrig er brudt ud.
Aberne bliver bedre og bedre til at arbejde for og med præsten, dog forbliver de stumme!
Mange eventyr og oplevelser senere ender  de i Sydamerika og her er der hjælp at hente fra en finsk rigmand og det er også her, at Mathilde føder "barnet".

Løser præsten så gåden om menneskets oprindelse? Nej det gør han ikke, for så havde vi læsere nok fået det at vide andre steder fra.

Tag med på denne eventyrlige og dramatiske rejse og mærk dig følgende:
På samme tid som romanen udspiller sig skrev Conan Doyle : Den forsvundne verden, på samme tid blev et ældgammelt menneskelignede kranium og en abelignende kæbe fundet, på samme tid levede en jesuitterpræst ved navn Chardin som forskede i menneskets oprindelse og satte spørgsmål ved biblens forklaringer.

Ingen kommentarer: