fredag den 10. juli 2015

'Sandheden om Harry Quebert-sagen' af Joël Dicker

Efter at have skrevet en bragende succes af en roman, er den unge forfatter Marcus Goldman blevet ramt af skriveblokering og søger hjælp hos sin gamle mentor Harry Quebert. Men det bliver dog Marcus, der må hjælpe Harry, da der bliver fundet et kvindelig i hans have. Liget viser sig at være den 15-årige lokale pige Nola, der forsvandt 33 år tidligere. Harry bliver hurtigt den hovedmistænkte og anholdt, da det kommer frem, at han har haft et kærlighedsforhold til Nola. Marcus kaster sig ud i at forsøge at opklare sagen; sikker på, at Harry virkeligt elskede Nola og ikke kunne have dræbt hende. Den lokale by reagerer med forargelse overfor Harrys forhold til den langt yngre kvinde, og er ikke villige til at hjælpe Marcus, men der viser sig alligevel adskillige andre mulige mistænkte. Nola har nemlig også været i kontakt med en lokal rigmand og er blevet kørt af dennes skumle chauffør til hemmelige møder. Desuden er hendes familie flyttet til byen under mærkelige omstændigheder og Nola har tit vist sig med blå mærker efter skænderier i hjemmet. Og som om det ikke var nok, så er Nola sidst blevet set, dækket af blod, på flugt fra en mand i skoven, men vidnet er også blevet dræbt.
Marcus øjner chancen for at skrive alletiders bog med det råmateriale og i jagten på sandheden, bringer han sig selv i livsfare.
Der er nok af forgreninger i historien og plottet til at man holdes fanget, selv om historien godt kan gå lidt i stå undervejs. Til sidst sætter den dog farten i vejret, indtil man næsten ikke længere kan finde ud af, hvad der er sandhed og løgn.
Det hele bliver krydret med lidt kærlighed og et par gode grin, og alt i alt bliver det til god underholdning.

Find den her på Guldborgsund-bibliotekerne.

Ingen kommentarer: