onsdag den 8. juli 2015

'Historien om A.J. Fikrys liv' af Gabrielle Zevin

A.J. Fikry ejer en lille boghandel på øen Alice Island. Efter hans kones død er han blevet gnaven og livstræt. Han isolerer sig og drikker for meget. Det eneste af værdi, han har tilbage, en meget sjælden Edgar Allen Poe bog, bliver stjålet og med den hans økonomiske frihed.
Men en dag finder han en lille pige efterladt i boghandlen, og hun bliver hans chance for et nyt liv. Pigens mor bliver fundet druknet, og da hun har overladt datteren Maya med en seddel om, at hun gerne vil have, at boghandleren tager hende til sig, får A.J. muligheden for at adoptere pigen.
Usikker på boghandlerens evner som far, begynder byens kvinder at dukke op i boghandlen for at hjælpe, og pludselig går også forretningen bedre. Maya, der er en fremmelig lille læsehest, hjælper til ved gladeligt at uddele bøger til byens børn, som deres forældre så må betale for.
Også den venlige betjent, der har hjulpet A.J. med både tyveriet og fundet af Maya, begynder at besøge boghandlen, og får øjnene op for glæden ved at læse. Nu hvor A.J.'s liv er blevet åbnet for kærlighed og venner, får han også øjnene op for en kvinde, der kan finde plads i hans hjerte.
Men tyveriet af bogen og hvorfor Maya er blevet efterladt i netop A.J.s boghandel spøger stadig...

Romanen er en charmerende historie fyldt med kærlighed til bøger. En oplagt lille ferie-perle til alle slags bogelskere.

Find den her på Guldborgsund-bibliotekerne


Ingen kommentarer: