tirsdag den 5. maj 2015

'Lejlighedssange' af Stine Pilgaard


Strikkepindene klikker i baggården. Under kastanjetræet sidder en ældgammel dame i en elektrisk kørestol. Hun har en russisk pelshue på og inhalerer luften i dybe åndedrag, som om hun ryger. Frisk luft er godt for helbredet,  siger hun og trækker et hæklet tæppe om sig. Daisy løber omkring og slås med et pink garnnøgle.Nogle gange om året har mormor besøg af sin mor.Hun elsker margueritter....
Et tilfældig citat fra Stine Pilgaards nye bog.
I romanen møder vi  en række af beboerne i andelsboligforeningen, hvor fortælleren og kæresten lige er flyttet ind. Der er den altid arbejdsivrige Mie, den historieinteresseret Lisa, så er der Thomas, Gudrun og mange flere. Ja og fortælleren, hun skriver "lejlighedssange" og horoskoper. Kapitlerne i bogen er formet som hverdagssituationer  fra boligforeningen, fortalt med humor og stor solidaritet med opgangens beboere.
Her  er historien om mormor og Ruth. Ruth som er mormors selskabsdame, når mormors gamle mor er på besøg, men ellers er det hendes kæreste! Og Elisabeth som savner" Farsen" så meget. Han ligger i coma på hospitalet. Gudrun er bare forelsket i pizzabudet og farver sit hår kulsort og blæser tyggegummibolde, der dækker store dele af hendes ansigt.
Alle romanens kapitler begynder med et horoskop formet af fortælleren og slutter med en "Sang". Både horoskoperne og sangene har relation til selve kapitlet.

Romanen er en anderledes og spændende måde at skrive om mennesker på. Læs bogen og du vil hurtig føle dig som en af beboerne i opgangen,

Ingen kommentarer: