tirsdag den 30. september 2014

'Pendlerne' af Simon Fruelund

Så kom endelig bogen, som burde være en gave til alle, der dagligt tager toget - nemlig Pendlerne.
Kalundborg 7.11. Svebølle 7.23. Jyderup 7.30. Mørkøv 7.36. Knabstrup 7.40. Regstrup 7.48...Østerport 9.11. Hvert kapitel sin station og så kører det ind mod endestationen Østerport.Fortælleren har kørt denne strækning mange gange og analyserer med et falkeblik de forskellige passagerer, der står af og på. Det kommer der en ganske morsom bog ud af.
Læs lige her:
Knabstrup 7:40: Hun er gået de næsten tre kilometre fra teglværket i raskt tempo, og alligevel fryser hun....
Lejre 8:29: Hun er 89 og bor på et nedlagt husmandssted ved Kisserup. Det er næsten 50 år siden hun og hendes mand overtog det og indrettede atelier i den gamle hestestald... Nørreport 9:06: Han er 27 og er ved at skrive sit speciale om til en bog. Han er inspireret af en engelsk antropolog, der engang i 50erne genfortalte Hamlet for en vestafrikansk stamme....Bogens Fortæller er solidarisk med sine medpassagerer og fortæller loyalt "deres historie".Det er hverdagsportrætter af almindelige mennesker en almindelig dag i et almindelig tog på strækningen Kalundborg - Østerport.
Starter du med at læse bogen, når du stiger på i Kalundborg,  kan du være færdig, når du stiger ud på Østerport station, en god læsoplevelse rigere!


Ingen kommentarer: