onsdag den 17. september 2014

'Bønner for de bortførte' af Jennifer Clement

Ladydi er født og opvokset på et bjerg i Mexico, som alle - inklusiv hendes far- på et eller andet tidspunkt flygter fra. Ikke så mærkeligt, når man bor et sted, hvor helikopterpiloterne kaster gift ud over befolkningen, fordi de ikke har modet til at flyve videre til valmuemarkerne. De tilbageværende kvinder og børn graver huller til deres døtre, som de kan skjule sig i, når de store firhjulstrækkere kommer susende på jagt efter unge kvinder, der kan bortføres. De mindste piger klædes ud som drenge, mærkeligt nok bliver der officielt kun født drenge på det bjerg...
Ladydis mor er vred, ulykkelig og tit halvfuld. Måske hænger det sammen med at far er rejst, og at Ladydis bedste veninde Maria i virkeligheden viser sig at være hendes halvsøster? Da Ladydi får chancen, rejser også hun til storbyen. Men livet som ung voksen er ikke alting så nemt; hun oplever både mord, kærlighed og et mexicansk kvindefængsel indefra. Her viser hendes mor sig dog fra den handlekraftige side.
Det er en gribende historie, fortalt i en underfundig humoristisk tone, der tager brodden af det alvorlige emne uden at negligere det. - Om de forfærdelige forhold, som mexicanske piger og kvinder lever under, mens deres mænd for manges vedkommende søger mod det forjættede USA.


Ingen kommentarer: