onsdag den 3. september 2014

'Eleanor og Park' af Rainbow Rowell

Eleanor og Park mødes i skolebussen, hvor de tilfældigt kommer til at sidde ved siden af hinanden. I starten forsøger de at ignorere hinanden for at slippe for mobning fra de dominerende elever bagerst i bussen. Men langsomt begynder de at kommunikere, finder ind til hinanden og bliver forelskede.
Eleanor kommer fra en fattig familie, hvor hun ikke er velkommen. Moderen har giftet sig igen, og den nye mand skaber problemer for Eleanor og hendes søskende. At få mad på bordet og tøj på kroppen er ikke en selvfølgelighed.
Park kommer fra en bedre stillet familie, og lukker med undren Eleanor ind i sin egen relative velstand. Han låner hende tegneserier og forærer hende batterier, så hun kan lytte til musik. Hans familie ser dog med undren på den mærkelige pige, der har svært ved at begå sig.
De er begge outsidere på deres egen måde, både i skolen og i deres familier. Park bliver et holdepunkt i Eleanors liv, og da situationen i hendes egen familie rammer kogepunktet, bliver han en redningsplanke.
Romanen er en følsom og stærk kærlighedshistorie. Forholdet mellem Eleanor og Park er beskrevet med stor indsigt og forståelse for et teenageliv fyldt med mobning og konflikter med voksne.
Jeg vil anbefale romanen til alle, både unge og voksne, og især til dem, der var vilde med John Greens bog 'En flænge i himlen'.
Find den her på Guldborgsund-bibliotekerne

Ingen kommentarer: