fredag den 9. maj 2014

'Sjælesluger' af Gail Carriger

I Victoriatidens London findes en skyggeverden af overnaturlige væsner. Langt de fleste lever efter strenge regulativer i fred med den menneskelige verden og er registrerede hos BRU - Bureau til Registrering af Unaturlige. Da en uregistreret vampyr dukker op til en fest, er han så uheldig at løbe ind i den handlekraftige, 26-årige pebermø Alexia Tarabotti, der ved hjælp af sin egen særlige overnaturlige evne slår ham ihjel. Hun er nemlig født uden sjæl og når hun kommer i berøring med overnaturlige væsener, der modsat hende har for meget sjæl, neutraliserer hun deres overnaturlighed, så de igen bliver som mennesker.
BRU går i gang med at undersøge, hvor den uregistrerede vampyr er kommet fra, og snart viser det sig, at ikke alt er som det skal være hos vampyrerne og varulvene. Alexia stikker sin lidt for store næse i opklaringen, og støder i den forbindelse sammen med den magtfulde leder af varulvene, Lord Maccon, på mere end en måde.
Alexia er en meget sympatisk og viljestærk hovedperson og historien er både spændende og romantisk.Det hele er skrevet med glimt i øjet, så der både er gode gys og gode grin.
Det er første bind i en planlagt serie på 5 bøger.

Find den her på Guldborgsund-bibliotekerne

Ingen kommentarer: