onsdag den 6. marts 2019

'De nøgne statuer' af Fouad Laroui

Hver eftermiddag forlader Fatima sit hjem i bydelen Molenbeek i Bruxelles. Hun er klædt i hijab og ikke en hårtot får lov at stikke ud. På sin vej mod Bruxelles centrum smutter hun diskret ind i en ejendom og kommer lidt efter ud iført en luftig sommerkjole, - og uden hijab. Hun går videre til en sexbutik, hvor hun arbejder.
Men denne dag er anderledes end de foregående. Fawzi følger efter hende for at sikre sig, at hun ikke foretager sig noget krænkende. Han er forelsket i hende og har bestemt sig for at gifte sig med hende. - Ja, inde i hans hoved er sagen allerede afgjort, - så han for sig selv kalder hende for sin kone.
Da han opdager, hvad Fatima foretager sig bliver han forfærdet og reagerer voldsomt, hvorefter han af alle medier udråbes til terrorist.
Det er en lille kort velskrevet roman om en kvinde, der ønsker at føle sig fri, - hvilket hun opnår på en overraskende måde. Sproget er holdt i en ironisk tone, og romanen giver på sin egen subtile måde stemme og rum til mennesker, der har helt andre hensigter og formål end det flertallet opfatter.


Find den her på Guldborgsund-bibliotekerne.

Ingen kommentarer: