tirsdag den 12. juni 2018

'Savas vidner' af Sara Bouchet

Dannie får et opkald fra sin søster Sophie i Skotland. Hun lyder lidt underlig og beder Dannie om at komme straks, men da Dannie ankommer har Sophie begået selvmord. Dannie kan ikke få det til at stemme og finder trøst ved at læse i Sophies forskning, som hun ikke færdiggjorde. Forskningen beskriver de gamle hekseprocesser og stiller spørgsmålstegn ved den høje selvmordsrate. Er de to ting forbundet?

Dannie har gennem hele livet været præget af en traumatisk barndom, hvor den kristne tro overskyggede alt og med en mor, som så det onde i alting. En barndom, som sluttede så brat, da søsteren døde. Dannie vælger alligevel at blive præst, men bliver suspenderet og kæresten går fra hende. Hendes eneste lyspunkt er ekskærestens lille dreng, som hun tilbringer en tid sammen med.

Hun modtager et postkort fra Sophie, som hun har sendt inden hun døde. Det er en kryptisk tekst med nogle tal på, som Dannie konstaterer er koordinater og som henviser til deres barndom. Flettet sammen med Sophies forskning tyder alt på noget med dæmonuddrivelser.

Bogen er en spændende thriller med hovedvægt på søstrenes traumatiske barndom, hvor kærlighed bliver vist på en kærlig, men også grum måde.

Bestil bogen på Guldborgsund-Bibliotekerne her.

Ingen kommentarer: