torsdag den 15. marts 2018

'Bådens navn' af Kim Fupz Aakeson

Susse er gift med Mogens, men det er altid det samme og er hun egentlig lykkelig? De har deres små diskussioner, men det ender med, at Mogens køber en båd. Den hedder Grace, men det kan Susse ikke forligne sig med, da hun selv er præst. Skal Grace sejle rundt på havet med adgang til Gud? De omdøber båden, selv om det efter sigende skulle bringe uheld. En dag er de ude at sejle i stormvejr, Mogens får bommen i nakken og falder overbord. Selv om Susse har lært at vende båden, så gør hun ingenting. Hun er egentlig meget glad for at slippe for ham. Nogle dage senere dukker Mogens' lig op og Susse smider alt ud, der minder om ham. Hun begynder at drikke massivt, selv når hun er på arbejde som fængselspræst, så bliver termokanden toppet godt op med vodka.
Hun får et nyt venskab med naboen, som kommer og klipper græsset for hende; snerrer af sin datter, som fortæller Susse, at hun er gravid; bryder sig ikke rigtigt om den nye vikar i fængslet og fortæller den samme svada til de indsatte, som hun plejer. Hun drikker og drikker og bilder sig ind, at alt er ok og at friheden er så dejlig, men er den nu også det?

Det er en velskrevet roman om samvittighed og skyld. Samtalerne mellem Susse og de indsatte om deres følelser og gerninger er godt beskrevet og går fint i spænd med Susses egen tilværelse og virkelighed -også selv om hun ikke vil vedkende sig den. Susses drikkeri kan godt være lidt trættende at læse om, men det kan godt overkommes med bogens 248 sider.

Find den her på Guldborgsund-bibliotekerne.

Ingen kommentarer: