onsdag den 3. januar 2018

'Nye rejsende' af Tine Høeg

Bog, hæftet Nye rejsende af Tine Høeg
Tine Høegs debut, som vandt debutantprisen på bogforum 2017, er et virkeligt spændende bekendtskab. Handlingen er ligetil; Hovedpersonen pendler fra København til Næstved, da hun netop er startet i sin første stilling som gymnasielærer. I toget møder hun en gift mand som hun indleder en affære med og herefter følger vi hovedpersonens første tid som gymnasielærer, som elskerinde, som søster, alt sammen fortalt på meget ærlig vis.
”Nye rejsende” udemærker sig især ved de fine beskrivelser af ganske udramatiske hverdagshændelser, hvor hovedpersonens usikkerhed og menneskelighed kommer til undersøgelse. Usikkerheden er også kilden til at flere af situationerne i bogen udvikler sig ganske komisk, og hvorfor man som læser ikke kan lade være med at trække på smilebåndet.
”Nye rejsende” fortjener i den grad opmærksomhed, dette er en meget stærk debut. Værket er skrevet som et langdigt, hvilket sikkert kan afskrække mange fra at gå i gang med denne bog. Men lad dig ikke skræmme af dette, for bogen er let tilgængelig så snart man har vænnet sig til formen. Så læs den fordi det er en af 2017’s mest interessante udgivelser og hold øje med Tine Høeg i fremtiden.

Ingen kommentarer: