torsdag den 27. juli 2017

'Som alle de andre' af Birgitte Rasmussen

"Forholdet er også i fare for at blive udryddet til fordel for rene behov. Altså fuck og flygt. Lidt ligesom Nak & Æd, bare med mennesker."

Citatet er hentet fra bogen, hvor Karen og Søren har været gift i mere end 20 år. De har to børn og lever kernefamilielevet og er lykkelige sammen. Men pludselig bliver Søren taget i at have en affære med en yngre model, og Karen skal nu til at finde sig selv i den nye rolle som enlig mor. Det er en fremmed verden for hende, men heldigvis har hun sin veninde siden barndommen, Iben, der altid står klar med en hjælpende hånd.

Udover at skulle kapere den snarlige eks-mands nye kæreste(r), skal hun nu også selv til at navigere rundt på datingmarkedet, hvor fokus er flyttet til onlineverdenen med apps, smileys og beskeder fra mænd, hun ikke ved hvem er. Karen udvikler sig og finder ud af at klare sig igennem - både i sin nye 7/7-tilværelse, hvor børnene i højere og højere grad tilkendegiver deres ønsker. Og de er ikke altid helt forenelige med Karens egne. Men også i den, for hende, nye verden med kærester, og hvad det medfører.

Men hvad så med Søren? Gang på gang vender hun tilbage til ham, og måske var det ikke bare Sørens skyld, at der kom utroskab på banen. Hvad kunne hun selv have gjort anderledes - og hvad kan hun gøre fremadrettet, så det ikke sker igen?

Fortællingen er meget levende beskrevet; vi kommer helt ind under huden på familien. Der er mange dialoger, hvilket gør bogen meget nem at læse. En roman hvor man hurtigt er inde i bogen og lever med i handlingen. Denne hverdagsfortælling henvender sig til mange, da den også  handler meget om relationer - til venner, forældre og børn.

Mette Honoré og Birgitte Rasmussen har sammen skrevet denne roman, som man kan se lidt mere om her: Som alle de andre

Find den her på Guldborgsund-bibliotekerne

Ingen kommentarer: