tirsdag den 6. september 2016

'Argentineren der kom sejlende på en cedertræsplanke' af Morten Vittrup.

Denne imponerende debutroman af Morten Vittrup er en velfortalt røverhistorie om en families løgne og hemmeligheder!
En forårsdag i 1954 skyller argentinske Victor i land på en strand i Malaga i Sydspanien. Han bliver bragt hen til det lokale kloster, hvor den unge Sofia arbejder som frivillig, mens hun overvejer, om hun skal være nonne. Sofia fascineres af Victor og hans mange røverhistorier, - og nonne bliver hun ikke.
Victor og Sofia bliver gift, men på trods af Victors veltalenhed, er der meget han ikke fortæller Sofia. Kun lidt efter lidt får hun hans barske historie om barndommen i Argentina, mødet med Che Guevara, tiden som hvalfanger og turen til Europa. Victor har meget med sig, og de valg, som han og andre familiemedlemmer træffer får konsekvenser, som hele familien må leve med og hver for sig takle, som de nu bedst kan.
De gamle historier kommer også til at præge de næste generationer: Victor og Sofias datter Laura, der drømmer om at blive klassisk musiker og flygter fra barndomshjemmet, lader en misforståelse styre valget af livsledsager, og føjer sine egne løgne til familien. Børnebørnene Marco og Eddie savner deres far, - og forsøger måske at ændre familiemønstret...

Find den her på Guldborgsund-bibliotekerne

Ingen kommentarer: