fredag den 19. august 2016

'Tisvilde strand' af Alberte Winding

Rita er blevet skilt fra sin eksmand John og skal nu til at leve alene med sine tvillinger Lilje og Eigil. Det har været en enig skilsmisse, men Rita har svært ved at skifte mellem ugerne med og uden børn. Inden hun rigtigt når at finde sig selv, møder hun det kunstneriske par Mogens og Henriette, og forelsker sig hovedkuls i Mogens. Men kan hun så samtidig være veninde med sin elskers kone? Og så er jo Sune, som også presser på for at være en del af hendes liv.

Efterhånden som historien fortælles, kommer Rita også tættere på sin mor og hendes fortid samt hendes egen barndom og nære relationer.
Samtidig kører en anden historie med en mand fra Rom. Først virker det distraherende at skulle høre om ham og hans liv, men jo længere historien skrider frem; jo tættere kommer vi på forbindelsen mellem ham og Rita.

Romanen er en kombination af hverdag, drømme, længsler, fortid og nutid. Den er beskrivende, fortællende og fængslende. Et trekantsdrama med indkig i de tætte omgivelsers liv og færden.

Den er fortalt i to spor, der efterhånden føres sammen i et spor. En roman hvor de gamle veje lukkes og nye åbner sig for både hovedpersonen og hendes omgivelser. Den er fortalt i et både enkelt og lyrisk sprog, hvor tingene siges, som de er.

Fin den  her på Guldborgsund Bibliotekerne


Ingen kommentarer: