fredag den 30. oktober 2015

'Den begravede kæmpe' af Kazuo Ishiguro

I denne roman tager Ishiguro os med tilbage til 500-tallets mytologiske England. En gammel hundrages ånde har lagt en grå tåge hen over menneskenes hukommelse, og romanen rejser det store spørgsmål: Hvad er bedst? At kende den sandhed, der kan føre hævn og had med sig eller at bevare den fred, der bygger på glemsel og fortielse? Og er det muligt at bygge et samfund på selektiv glemsel?
Faktisk kan bogen læses alene for den smukke kærlighedsfortælling om det ældre ægtepar Axl og Beatrice, der på trods af omstændighederne begiver sig ud på en rejse for at søge efter noget vigtigt: en mistet søn, samt deres egne forsvundne minder fra et langt liv sammen. Deres frygt for dødens adskillelse og det rørende ønske om at få lov til at være sammen i den næste verden kommer meget fint til udtryk gennem hendes: "Er du der stadig, Axl? og hans: "Er her stadig, prinsesse"
På deres rejse møder de både færgemanden, og en af Kong Arthurs gamle riddere, men også en ung saksisk kriger med en mission. I øjeblikket lever briter og saksere sammen i fred, men hvordan vil det gå, hvis dragen dør og hukommelsen vender tilbage? De bliver stillet overfor et svært valg: Glemsel og fred eller sandhed og ballade?
En af de virkelig gode læseoplevelser!

Find den her på Guldborgsund-bibliotekerne.

Ingen kommentarer: