mandag den 27. april 2015

'Livet er bedre' af Anna Gavalda

Bogen rummer to fortællinger om to yngre mennesker, der hver især træffer beslutning om at ændre deres liv efter mødet med en fremmed. I den første fortælling møder vi Mathilde på 24 år; en ret overfladisk ung dame, der er til fest og farver. Hun glemmer sin taske - indeholdende 10.000 euro - på en cafe og får den efterfølgende leveret tilbage med alt indhold af en fremmed mand, der ikke engang er speciel tiltrækkende. Alligevel kan hun ikke glemme ham og bliver nærmest besat af tanken om at finde ham igen.
I den anden fortælling hjælper Yann sin overbo med at bære et tungt møbel op til 4. sal og bliver inviteret til aftensmad. Her bliver han introduceret til et liv og et tankesæt, der får ham til at tage sit eget halvkedelige liv med kæreste og job op til revision.
Pointen er klar: Livet er bedre! Vi har lov til at opsøge et liv, der giver mening, kæmpe for at være den bedste udgave af os selv, leve det liv vi føler os bedst i harmoni med. Det lyder måske meget frelst, men med Gavaldas charmerende selvironiske sprog og stil bliver denne læseoplevelse både tankevækkende og underholdende.

Ingen kommentarer: