torsdag den 3. marts 2011

'Søsteren' af Poppy Adams

Virginia Stone har i mange år boet alene på familiens store landsted i England. Huset er efterhånden forfaldent, de fleste af møblerne solgt og Virginia lidt af en særling, der forsøger at holde fast i dagligdagens rutiner.
Efter 47 års fravær har hendes yngre søster Vivien nu imidlertid meldt sin ankomst, hvilket i høj grad griber forstyrrende ind i Virginias cirkler. Hun tvinges til at tænke tilbage på deres fælles barndom. En barndom med en dominerende egocentrisk lillesøster, en alkoholiseret mor og en fraværende men kærlig far, der brugte al sin tid på at forske i natsværmere. Viviens syn på deres fælles fortid er imidlertid noget anderledes og Virginia kommer i tvivl om sin egen dømmekraft. Hvad skete der f.eks. da moderen faldt ned af trappen og slog sig ihjel? Og var Vivien virkelig så kynisk og egocentrisk, eller forsøgte hun blot at dække over en søster, der manglede en række sociale kompetencer?
Det er forfatterens store fortjeneste i denne bog, at vi som læsere også kommer mere og mere i tvivl om, hvad vi skal tro. Det er Virginia, der fortæller historien, men bør man i virkeligheden ikke altid høre en sag fra to sider, før der fældes dom? Poppy Adams har skrevet et fascinerende og uhyggeligt familiedrama, der både rummer kærlighed, svigt, mord og særlinge. Kan stærkt anbefales!

1 kommentar:

Mette sagde ...

Tak - det var lige sådan en roman jeg ikke vidste jeg trængte til. Og det gør jeg så - jeg vil skynde mig at få fingrene i den og lade mig opsluge.
Tak....