torsdag den 13. januar 2011

'Den første' af Justin Cronin


I den seneste strøm af vampyr-bøger er her en, der skiller sig ud. Vampyrerne i denne bog er langt fra smukke og forførende, men i stedet en hærgende masse af inficerede dræbere, der næsten udløser en total udslettelse af menneskeheden.

Det hele starter med et militærforsøg, hvor man eksperimenterer med at give dødsdømte fanger en virus, der skal gøre dem til supersoldater, men i stedet forvandler dem til superstærke og blodtørstige dræbere. Det skal selvfølgelig gå galt og det gør det også.

Men et af eksperimenterne er faldet anderledes ud. En lille pige er blevet inficeret, men i stedet for at blive til et blodtørstigt monster, er hun blevet til en mærkelig blanding af menneske og vampyr. Hun tåler sollys, spiser ikke blod, men ældes meget langsomt.

Næsten 100 år senere er menneskeheden reduceret til små klynger, der lever spredt og beskytter sig ved at leve under kunstigt lys.

I denne første del af en trilogi følger vi en lille gruppe menneskers forsøg på at overleve og deres møde med den nu mere end 100 år gamle pige.

På trods af bogens 1019 sider flyder handlingen raskt, og man får et meget spændende billede af et postapokalyptisk samfund og af at leve som byttedyr for en overlegen jæger.

2 kommentarer:

Lise Bidstrup sagde ...

Kære bibliotekarer

Jeg har et langt børne- ungdomsforfatterskab bag mig og har nu skrevet to voksenbøger.
Jeg ville høre, om du kunne være interesseret i at få et anmeldereksemplar af min ene voksenbog tilsendt, til anmeldelse på din blog?
Bogen hedder "Afkørsel 12 til Caribien", og du kan læse mere om der her: http://LISEBIDSTRUP02C.BLOGSPOT.COM/

Venlig hilsen

Lise Bidstrup
Nørrevej 15 1. sal
3070 Snekkersten

www.lisebidstrup.dk
www.lise-bidstrup.blogspot.com

"Unik og sjov historie om en farfar der stikker af fra Helvede..."
Fortællingen.dk om Djævel på Dåse

Louise sagde ...

Den Første er rigtig god! Glæder mig vanvittigt til fortsættelsen/fortsættelserne.