torsdag den 21. august 2008

'Bedrag' af Karin Alvtegen


Denne psykologiske thriller handler om ægteskab, vaner, utroskab.. og om at alt ikke altid er, hvad det ved første øjekast ser ud til at være.

Eva og Henrik har været gift i en del år og er kommet ind i en vane, hvor Eva klarer de fleste af familiens opgaver selv. I virkeligheden er hun altid træt og ville ønske at Henrik tog mere ansvar for hverdagen, men det siger hun aldrig højt. I det hele taget fylder alt det, der aldrig bliver sagt, rigtig meget i denne bog. Henrik føler til gengæld, at ingen har brug for ham, og han har derfor indledt et forhold til sin søns børnehavepædagog... Da Eva finder ud af det, starter hun en hævnaktion; primært med det formål at få fuld kontrol over sin tilværelse igen; kontrol er det vigtigste for hende.

Sideløbende følger vi Jonas, der i starten af bogen våger ved sin kærestes sygeleje. Også for Jonas er kontrol et nøgleord og på et tidspunkt flettes hans og Evas skæbner sammen. Resultatet, - ja det vil jeg ikke afsløre her, kun at slutningen efterlader mig frustreret, lettere irriteret og med fornemmelsen: "Så gør dog noget nogen!!" - Men måske er der også en lille åbning imod en afsløring??

Ingen kommentarer: