fredag den 4. juli 2008

Sommerlæsning


Marklund, Liza
Nobels testamente / Liza Marklund ; oversat af Jesper Klint Kistorp. - 1. udgave, 1. oplag. - Kbh. : Fremad, 2006. - 507 side
Ved Nobelfesten i Stockholms Stadshus bliver journalisten Annika Bengtson nærmeste vidne til mordet på komiteens formand Caroline von Behrin.Hun bliver pålagt tavshedspligt af kriminalpolitiet, og hun kan derfor ikke skrive om forbrydelsen.
Annika får orlov af sin chef på Kvällspressen, og hun må gå hjemme i sit nye hus og passe mand og børn, hvilket ikke er uproblematisk.
Efter et halvt års tid vender Annika tilbage til sit job, og samtidig sker der flere mord, som også peger hen imod miljøet omkring Nobels komite. Annika går i gang med at rede trådene ud og tilsidst afsløres morderen.
Handlingen er bygget op omkring Nobels testamente og læseren får en række historiske fakta med i købet, hvilket gør denne roman meget spændende og interessant. Samtidig skildres Annikas problematiske familieliv meget levende og genkendeligt for de fleste. Det har i nogle af Liza Marklunds romaner fyldt uforholdsmæssigt meget efter min smag, men i denne har hun formået at balancere tingene af, så man stadig husker, at det er en krimi og sidehandlingerne er med til at gøre den vedkommende for læsere som gerne vil have lidt mere personkarakteristik end der er i andre typer kriminalromaner.
Denne kan jeg varmt anbefale, skønt med en roman, man har svært ved at lægge fra sig.
God ferie

Ingen kommentarer: