torsdag den 3. januar 2019

'Efter solen' af Jonas Eika


En It-konsulent ankommer til København efter en "yderst fiktiv flyvetur" fra Malaga. Han skal til møde med en bank på Kongens Nytorv, men da han ankommer er banken sunket i jorden. I Nevadas ørken finder en mand, i sorg over sine døtres død og fremmedgjort fra sin hustru (som i sorg over døtrenes dør er blevet ufo-evangelist) en mystisk, skrigende genstand, der måske er militærets, måske kommer fra rummet. På en strand under Krebsens vendekreds vandrer unge drenge rundt og udfører services, der er afledt af solen.
Der er meget man kan undre sig over i Jonas Eikas fem noveller. De foregår ikke i en fjern fremtid, men i en verden der næsten ligner den vi lever i nu. Men alt er underligt plastisk.
Hvis du er til bøger, der sprænger din forestilling om, hvilken verden vi går rundt i og hvis du samtidigt også har en følelse af, at der er et eller andet i tiden, der skrumler foruroligende i horisonten, så er Jonas Eikas Efter solen helt sikkert noget for dig. Hvis du bare kan lide en god, velskrevet og intelligent bog, så er Efter solen også noget for dig. Hvad mere er der at sige? Novellerne er tilbage på Danmarkskortet <3 Hold øje med Jonas Eika. Efter solen er bare hans anden bog, og han har allerede modtaget Michael Strunge-prisen for den. Mon ikke han er en forfatter vi kommer til at se mere til de næste par år.

Find den her på Guldborgsund-bibliotekerne

Ingen kommentarer: