fredag den 3. november 2017

'Inden du går - vil du så ikke blive lidt længere' af Karin Heurlin

Gry er blevet skilt og skal nu starte forfra med sine to børn i et dødsbo med gulnet savsmuldstapet og en mærkelig lugt. Ny adresse, nye rutiner og nye savn. Hun har selv valgt at blive skilt, men har alligevel svært ved at finde sig til rette i sit nye liv.

Hun får en masse hjælp af sine forældre, der ofte kommer over broen og hjælper hende med det praktiske og børnene. Og hun har veninden med de tre børn, som hun tror hun er tæt på, men som hun glemmer i alt det nye. Og så er der hendes bror og hans irriterende kone, som hele tiden opdaterer billeder om deres perfekte (!) liv på de sociale medier.

På et tidspunkt - mens hun prøver sine nye muligheder af med både en tidligere klassekammerat, et venskab med en ældre (og rig) mand og andre mulige mænd - opdager hun, at hun helt har glemt at interessere sig for sine omgivelser. Og at man kan være så flink, at man ender med at blive et røvhul.
For måske er svigerinden ikke helt så slem alligevel - og hvorfor var det lige, hun ikke hørte efter, hvad hendes veninde prøvede at fortælle hende?

Fortællingen om Gry er fortællingen om at leve med savn, ensomhed og finde nye relationer, mens man stadig koncentrerer sig om de gamle.

Det er en historie ret tæt på forfatterens egen, da hun selv har været igennem en skilsmisse og her har brugt sine egne følelser og oplevelser til at fortælle historien om Gry.

Lån den her på Guldborgsund-bibliotekerne

Ingen kommentarer: