mandag den 11. september 2017

'Is' af Ulla-Lena Lundberg

I slutningen af 1940'erne ankommer Petter Kummel og hans kone Mona sammen med deres lille datter Sanna til sit nye job som sognepræst på Örarna, - et ålandsk skærgårdsmiljø. Petter bliver hurtigt vellidt; interesseret og imødekommende som han er. Vi følger det unge præstepars hverdagsliv, deres små kontroverser og uoverensstemmelser, når Mona synes at sognet tager for meget af præstens tid eller Petter forkæler Sanna for meget. - Men i det store hele lever de et lykkeligt liv sammen, de får venner og trives på øerne, hvor man færdes over isen om vinteren og med båd om sommeren. De tager del i sognets liv og diskussioner og Petter får en god ven i nabopræsten Frederik.
Isen spiller en rolle for vendepunktet i bogen, men det vil jeg ikke afsløre her. Det er en stemningsfuld, smuk og velskrevet fortælling, der både rummer lys og mørke.
Den 13. november kan man overalt i landet opleve højtlæsning fra 'Is', når der holdes Skumringstime rundt omkring på landets biblioteker. Fx på Guldborgsund-Bibliotekerne kl. 19.00.

Find bogen her på Guldborgsund-bibliotekerne.

Ingen kommentarer: