tirsdag den 4. april 2017

'En lille god gerning' af Lucy Dillon

Hvad kan du gøre for at gøre verden til et bedre sted at være?

Undertitlen på romanen siger meget om indholdet i denne feeel-good roman, der er skrevet af engelske Lucy Dillon. Det er en roman om venskab, omsorg og hemmeligheder.

Libby og hendes mand Jason er flyttet fra London til Jasons hjemby for at overtage familiehotellet efter hans fars død. Men det er nu ikke hele sandheden. De lægger ud med en større ombygning af hotellet, så det kan komme til at matche moderne butikshoteller. Det er Jasons mor mildest talt ikke begejstret for.

En dag bliver en kvinde kørt ned tæt på deres hotel. Hun mister sin hukommelse og har ingen identitetspapirer, telefon eller lignende på sig, og ingen ved derfor hvem hun er. Libby besøger hende på hospitalet og tilbyder hende at komme med hjem og bo på hotellet.

Det viser sig, at denne næstekærlige handling efterhånden sætter gang i en kæde af begivenheder, der kommer til at få indflydelse og ændre flere menneskers liv - også Libbys, Jasons og hans famlies liv, hotellets skæbne, en hunds skæbne og meget andet.

Det er en altopslugende roman, hvor man er inde i handlingen efter få sider. Og den udvikler sig til næsten at blive en spændingsroman, for hvad sker der, når - og hvis - kvinden (der ikke engang ved, hvad hun hedder) begynder at få sin hukommelse tilbage?

Find den her på Guldborgsund-bibliotekerne

Ingen kommentarer: