tirsdag den 27. december 2016

'World War Z' af Max Brooks

Har du nogensinde overvejet, hvordan verden vil se ud efter at menneskeheden har besejret de levende døde? Sikkert ikke – men det har den amerikanske forfatter Max Brooks. Resultatet er bogen World War Z.

Igennem bogens 440 sider kommer vi på en velskrevet og velresearchet tur rundt i det meste af verden, hvor vi igennem interviews med overlevende får et indblik i menneskehedens respons på den største krise nogensinde. Interview for interview fortælles en historie om panik, svigt, viljestyrke og usandsynlige helte – det starter med en spæd krise og nogle uforklarlige hændelser, og ender i en global krig mellem menneskeheden og de levende døde.

I denne bog formår forfatteren både at gøre læseren interesseret i hvert enkelt øjenvidnes individuelle historie, mens han hele tiden har fokus på at skabe en sammenhængende og realistisk rammefortælling. Dette er en bog, der leger med genrerne. Bogen er fiktion, men man får næsten oplevelsen af at læse en historisk skildring af en virkelig hændelse.

World War Z er allerede en moderne klassiker inden for gyser- og apokalypsegenren, men den er værd at læse for alle med gode nerver og interesse for god litteratur.
Som læser skal man ikke lade sig narre af at der for få år siden også udkom en film ved samme navn, udover navnet og zombier har de to værker næsten intet fælles.

Ingen kommentarer: