onsdag den 27. juli 2016

'Svaner bliver ikke skilt' af Audur Ava Ólafsdóttir

Det er nytårsaften, og Marias mand gennem 11 år har netop meddelt hende, at han vil forlade hende for at bo sammen med en anden mand. Maria forstår ingenting: Floke er hendes bedste ven, manden i hendes liv. Hvordan har hun kunnet undgå at opdage, at han i virkeligheden er homoseksuel? Tvillingerne Bjørn og Bergtora, som de kæmpede så hårdt for at få, er kun 2½ år og nu forlader Floke dem alle.
Samtidig bliver Maria kontaktet af sin biologiske far, som hun aldrig har haft kontakt med.
Maria er i en slags choktilstand, og hun taler med sin underbo dværgen Perla om hele situationen. Perla er psykolog og arbejder samtidig som ghostwriter for en krimiforfatter. Men hun ønsker at skrive sine egne ting og arbejder i øjeblikket på noget, hvor hun i høj grad lader sig inspirere af Marias liv og hen mod slutningen bliver Perla nærmest et med bogens forfatter...
Maria er lidt af et overskudsmenneske. Den måde, hun er sammen med sine børn på, er fx meget fint beskrevet. Men også Marias lidt naive syn på ægtemanden, der nu lidt efter lidt krakelerer, giver et fint indblik i hendes liv. En velskrevet roman, der kan anbefales!

Find den her på Guldborgsund-bibliotekerne

Ingen kommentarer: