mandag den 18. april 2016

Dukkebarn af Carin Gerhardsen

"Dukkebarn" er andet bind i Hammarby-serien, der er en af de rigtig gode svenske krimiserier.

Der begås et mord på en ung pige på færgeoverfarten fra Sverige til Finland, samtidig med at politibetjent Petra Westman finder en baby i et buskads under en løbetur.

Kriminalkommissær Sjöberg får næsten samtidig de to umiddelbart forskellige familietragedier, der skal opklares. Derfor må han sætte Petra i spidsen for den ene opklaring, mens han selv tager sig af den anden. Undervejs krydser de to sager hinanden, samtidig med at Petra har sin egen private efterforskning i gang af en helt tredje og meget prækær sag. Og som opklaringerne skrider frem, kommer der endnu en sag, der kan få meget fatale følger, hvis ikke politiet handler hurtigt.

Det er en meget intens krimiserie med et levende sprog. En pageturner der holder læseren fanget i spændingen, samtidig med at alle trådende samles undervejs i opklaringsprocesserne. De forskellige sager holdes dygtigt adskilt, indtil de flettes sammen jo længere man kommer hen i fortællingen.

Første del af Hammarby-serien hedder "Pandekagehuset", og der er pt. syv bøger i serien, hvor af den nyeste: "Tykkere end vand" er udkommet i februar 2016.

Ingen kommentarer: