torsdag den 31. marts 2016

'Thorvaldsens testamente' af Søren Markers

Den desillusionerede og udkørte forlagsredaktør Albert Børgesen får til opgave at afvise en ny roman fra forfatteren Holger Brockdorf, der engang skrev en bestseller, men nu ikke længere sælger. Brockdorf lader sig dog ikke sådan afvise og Børgesen synes egentligt godt om romanen om billedhuggeren Bertel Thorvaldsen. På Thorvaldsens museum møder han konservatoren Sara, og da der bliver gjort et spændende fund i museets kælder bliver også Børgesen trukket med ind i mysteriet om en forsvundet statue og om Thorvaldsens testamente.
Børgesen og Sara danner et umage makkerpar, og kulissen for deres eventyr er så herlig dansk, at de spændingsscener, der i en amerikansk spændingsbog ville foregå i sportsvogne og jetfly, her kommer til at foregå i en jolle med påhængsmotor og på en havetraktor. Det synes jeg er charmerende.
I det hele taget er det det underfundige og finurlige, der gør bogen værd at læse, selv om spændingsplottet hænger fint sammen. Børgesen er en sympatisk, lidt fordrukken antihelt, som jeg sagtens kunne se dukke op i endnu en roman.

Ingen kommentarer: