fredag den 2. januar 2015

'Min mands hemmelighed' af Liane Moriarty

Romanens omdrejningspunkt er tre kvinder, hvis hverdag bliver ændret voldsomt af hændelser, de ikke har kontrol over.
Cecilia er en effektiv husmor, med styr på hus, mand og tre døtre. Hun arrangerer Tupperware-fester og arbejder frivilligt i kirken og på den lokale skole. En dag finder hun ved en tilfældighed et brev, hendes mand har skrevet, som skal åbnes efter hans død. Da hun fortæller sin mand om det, reagerer han så foruroligende på nyheden, at hun vælger at åbne brevet. I det gemmer sig en hemmelighed, som bringer Cecilia i tvivl om, hvorvidt hun overhovedet kender sin mand og om hun kan fortsætte deres liv sammen.
Rachel sørger over sin datter, der blev dræbt af en ukendt gerningsmand, da hun var teenager. Da Rachel finder et videobånd med en optagelse af datteren, tror hun, at hun endelig har fundet beviset på, at morderen er en mand, hun kender, men sagen er gammel og da politiet tøver med at følge op på den, kaster Rachel sig ud i sin egen form for hævn med et katastrofalt resultat.
Tess mister både sin mand og sin bedste veninde, da de to meddeler, at de er forelskede i hinanden. Hun flygter hjem til sin mor med sin lille søn, og kaster sig ud i en affære for at slippe for at tænke på, hvad hendes liv egentlig indeholder uden kærligheden til manden og veninden.
Hver drejning i de tre kvinders historie kommer til at have indflydelse på de andres liv, mens de bliver tvunget ud i moralske valg og kompromiser. Hele romanen er bygget op omkring livets vilkårlighed og hvordan selv de mindste valg, vi træffer, kan have helt uoverskuelige konsekvenser. Romanen er sympatisk, humoristisk og forholdsvis let læst og den er heldigvis ikke ude på at samle det hele i en stor, lykkelig slutning.

Find den her på Guldborgsund-bibliotekerne

Ingen kommentarer: