tirsdag den 23. juli 2013

'Og bjergene gav genlyd' af Khaled Hosseini

Man kommer simpelthen ikke udenom Hosseini, når man taler om store nulevende fortællere. Han forstår at sætte en historie sammen, så man som læser fascineres og føler sig trukket ind i et andet univers.
Det gælder også hans nyeste roman, der følger en række forskellige personer, hvis skæbner vikles ind i hinanden.
Romanen lægger ud med et sagn om en mand, der må forære sin yndlingssøn til et uhyre for at redde resten af sin familie. Den historie fortæller den fattige afghanske bonde Saboor til sin søn Abdullah dagen før en lang rejse, der skiller drengen fra den elskede lillesøster Pari for altid.
Og så oprulles ellers en række menneskeskæbner for os: Den græske nødhjælpsarbejder i Kabul Markos, der har et problematisk forhold til sin fortid og sin mor. Abdullahs onkel chaufføren Nabi, der ender med at være alt muligt andet end chauffør. Abdullahs datter Pari, der tro mod sin egen familie nærmest har opgivet at få et selvstændigt liv i USA, hvortil hendes forældre er udvandrede. Abdullahs søster Pari, der har fået et liv i Paris sammen med sin smukke egoistiske adoptivmor fru Wahdati..
Velskrevet og fængende roman, der kun kan varmt anbefales!

4 kommentarer:

Unknown sagde ...

Havde jeg ikke lyst til at læse bogen før, har jeg det i hvert fald nu efter denne fine omtale.
Det lyder virkelig som en spændende bog, og hvis hans tidligere bøger er nogen indikation på denne bogs standard kan det jo kun blive godt!
Knus Gitte, boghylden.wordpress.com

Dorte Tissot Hansen sagde ...

God fornøjelse med den!

Aase sagde ...

En super god bog lige som de andre bøger af samme forfatter. Alle kan varmt anbefales'

Aase sagde ...

En super god bog lige som de andre bøger af samme forfatter. Alle kan varmt anbefales'