fredag den 22. juni 2012

'Du forsvinder' af Christian Jungersen

Under en ferie havner Mias mand Frederik på sygehuset efter et uheld, og her får han konstateret en hjernetumor. Den sidder et i frontallapperne i hjernen, og påvirker hans personlighed, risikovurdering og impulsstyring, og da han får den fjernet, står Mia pludselig med en helt anden mand, end ham hun giftede sig med. Det viser sig snart, at svulsten har påvirket Frederiks opførsel i længere tid, og han har misbrugt sin stilling som skoleleder til at fejlinvestere skolens penge, og så kastes familien ud i en skandale og en opslidende politisag.
Mia kaster sig ud i at prøve at forstå, hvad der er sket med hendes mand og hvad en hjerneskade kan betyde, samtidig med at hun jonglerer en velmenende, men besværlig svigerfamilie, en søn, der ikke kan forstå, hvad der er sket med hans far (og giver hende skylden), en omgangskreds, hvoraf mange er katastrofalt berørt af skoleskandalen, en mand, der opfører sig hæmningsløst og en uventet forelskelse.
Hvert afsnit markeres med et billede eller facts om hjerneskader, der giver bogen en helstøbt fornemmelse. Historien er fascinerende og hele problemstillingen om, hvor meget af vores personlighed eller sjæl, der er lagret i hjernens biologi giver stof til eftertanke. 

Ingen kommentarer: