lørdag den 30. juli 2011

7 Sydøst' af Hanne Richardt Beck

Vi befinder os ca. 20 år ude i fremtiden, hvor region Nord efter forskellige klimarelaterede ødelæggelser koncentrerer sig om at kontrollere flygtningestrømmen, og via hjernevask holder alle folk på deres pladser. Kun i lavområderne findes stadig selvstændige men undertrykte mennesker, der tager hånd om deres egen situation.
Vi følger to personer i romanen: My, der arbejder som instruktør på en skole i Metropolen og drømmer om at komme til at dele adresse med Dion. Desværre er der visse forhindringer, fordi Mys mor er squatter og bor ulovligt i et af lavområderne..
Den anden hovedperson er politikeren, lægen og flygtningen Samuel, der lidt efter lidt kommer i tvivl om den måde hele region Nord styres på. Han vil gerne gøre noget for lavområderne, men det vinder ikke rigtig gehør hos dem, der bestemmer.
Romanen giver et interessant og skræmmende bud på fremtidens flygtninge- og samfundsforhold. Man kan næsten ikke lade være med at tænke på den verserende debat om både flygtninge og udkantsområder...
Det er en ret politisk bog, - og en af de bedre af slagsen.

Ingen kommentarer: