onsdag den 24. november 2010

'Jeg er en hær' af Lars Husum

Jakob er premierløjtnant i livgarden. At være soldat er hele hans identitet, men Danmark er i krig, og at blive udsendt har store konsekvenser. Ikke kun for Jakob men også for hans nærmeste.
Jakob er forelsket i Lone, som flytter ind hos ham med sin lille søn. Som professionel soldat bliver Jakob udsendt; først til Bosnien og senere til Afghanistan, hvilket er meget svært for Lone at acceptere. Jakob følges med sin gode ven Jesper, som han har kendt altid. Krigen og de oplevelser de to venner har, ændrer meget for dem. Da den værste ulykke sker hjemme i Danmark glider de langsomt fra hinanden. Jakob mener selv, at han er god til krigen. Han kan godt takle den. Problemerne begynder først for alvor, da han bliver hjemsendt. Han begynder at drømme og gå i søvne og gøre ting, som han ikke har styr på. Det skræmmer ham meget, fordi han normalt har kontrol over alt, hvad der sker.
Det er en bog om krig, men også en bog om at miste, om angsten for at miste, om sorg og om reaktioner på tab og katastrofer. Det er en aktuel bog, den er godt skrevet, og man lever sig fint ind i Jakobs situation.

Ingen kommentarer: