fredag den 3. september 2010

'Senor Peregrino' af Cecilia SamartinJamilet bliver født med et voldsomt modermærke som dækker hele ryggen og det meste af benene. Hun vokser op i en lille landsby i Mexico, hvor overtroen lever i bedste velgående. Gennem hele barndommen bliver der set skævt til hende. Jamilet vænner sig efterhånden til at folk generelt er bange for hende og undgår hende, hver gang hun bevæger sig udenfor sin dør.

Da hendes mor dør flygter Jamilet over grænsen til USA for at finde en behandling mod modermærket og for at blive genforenet med tanten Carmen som har boet der i en årrække. Hun flytter ind hos Carmen og får kort tid efter et job på et psykiatrisk hospital. Her skal hun tage sig af en besværgelig patient på fjerde sal, som hun under ingen omstændigheder må føre samtaler med.

Et tilfælde gør at Señor Peregrino, som patienten hedder, begynder at fortælle sin historie om dengang han som ung rejste ad pilgrimsruten Santiago de Compostela i Spanien. Jamilet bliver meget fascineret af historien og de bliver efterhånden tæt knyttet sammen. Hvilket er helt imod hospitalets regler.

Det er virkelig en god historie om at tro på mirakler og acceptere sig selv. Jamilet lærer efterhånden at begå sig i den virkelige verden og finder også sit ståsted. Hun udvikler sig og bliver mere åbent som menneske. Den er også spændende for der er en del mystik om Señor Peregrino som efterhånden afsløres gennem hans historie.

Jeg er virkelig glad for at jeg har fået læst denne fine bog.

Ingen kommentarer: