onsdag den 26. marts 2008

'Kærlighedens historie' af Nicole Krauss


På trods af sødsuppe-titlen er dette en helt utrolig dejlig bog, der væver, snor og fletter flere historier sammen til ét, forunderligt og alligevel velkendt, hele.

Jeg elsker, når jeg har læst en bog, og bare har lyst til at vende den om og starte forfra, og dette er sådan en bog.

Hovedpersonerne er charmerende. Især den ensomme gamle Leo Gursky, der dagligt går ud i verden og gør sig bemærket med små uheld eller mærkelig opførsel bare fordi han så er blevet set af nogen den dag.
Spring i tid og fortællerstemmer, for slet ikke at tale om personers navne, gør at man skal holde ørerne(øjnene?) stive mens man læser, men alle brikkerne finder deres plads i puslespillet til sidst.

Bogen mindede mig utroligt meget om Ekstremt højt & utroligt tæt på - især p.g.a. opbygningen med både en ung og en gammel fortæller, men også på grund af nogle af temaerne.

Kærlighedens historie er mindst lige så charmerende og rørende.

Jeg har så senere fundet ud af at Nicole Krauss faktisk er gift med Jonathan Safran Foer, og at der er andre end mig, der har kunnet se fællestrækkende mellem de to forfatteres værker. Se f.eks. hvad Klaus Rothstein siger. Her kommer Paul Auster og Siri Hustvedt også i spil!

Jeg vil kaste mig glubsk over det næste, der kommer fra Nicole Krauss' hånd. Kan næsten ikke vente.

1 kommentar:

Dorte Tissot Hansen sagde ...

Hej Anne
Er lige blevet færdig med denne; det er virkelig en fantastisk dejlig bog.