Højskolemanden Ove Korsgård, hvis familie stammer fra Mors, fortæller levende og engageret om sin slægts historie. Hans forældre og bedsteforældres engagement i andelsbevægelse, højskoleliv, politik, og lokalsamfundet i det hele taget, gør det samtidig til en almen historie om det danske samfunds udvikling i et landbrugsområde fra sidst i 1800-tallet til ca. midt i 1950'erne.
Enkelte personer og begivenheder træder naturligt i forgrunden af slægtens historie. Afsnittet om Oves fars faster, der giftede sig med en rigtig københavner er interessant læsning. Der kan man tale om mønsterbrud og kulturforskelle!
Bogen tager fat i nogle af de samme emner omkring landbrugssamfundets udvikling, som også skønlitterære forfattere som Knud Sørensen og Jens Smærup Søren har beskrevet.
Det er en fin måde at fortælle historien på, fordi der knyttes rigtige menneskeskæbner til den lidt større samfundsfortælling. Det samme gjorde 'Lillys Danmarkshistorie', der for nogle år siden fortalte 100 års dansk kvindehistorie, set gennem en kvindes livshistorie.
1 kommentar:
Send en kommentar