mandag den 16. marts 2020

'Borte iblandt os' af Carla Guelfenbein

Den kendte forfatter Vera Sigall er faldet ned af trappen i sit hus og ligger nu i coma. Hendes nabo og gode ven Daniel har en mistanke om at Veras fald ikke er naturligt; måske blev hun skubbet eller forskrækket? Han forsøger at finde ud af, hvad der virkelig skete.
Den unge kvinde Emilia har i en årrække studeret Veras værker og er netop ankommet til Chile fra Spanien for at fordybe sig i studierne og om muligt møde den store forfatter, hvilket også lykkes en enkelt gang inden ulykken. Nu mødes Emilia og Daniel på hospitalsgangen uden for Veras værelse, og en ny relation opstår. Emilia har et problem med at lade andre røre ved sig og Daniel er gået i stå i både sit arbejdsliv og sit ægteskab. Alligevel lykkes det for de to at finde sammen i deres fælles interesse for Vera.
Romanen veksler mellem at give ordet til Daniel og Emilia, men også Veras ungdomselskede Horacio har sine egne kapitler. Her fortæller han om deres kærlighedshistorie og afslører hemmeligheder, der for altid skulle have været glemt...
En velskrevet litterær fortælling, der minder lidt om Siri Hustvedt og Paul Austers romaner. Anbefales herfra!

Find den her på Guldborgsund-bibliotekerne. - (Når vi åbner op igen)

Ingen kommentarer: